دست اندرکاران برگزاری همایش

 شوراي سياست گذاري همايش متشکل ازهسته پژوهشي قرآن و علوم زيستي :

دکتر محمد رباني
(گروه زيست شناسي)

دکتر سيد جمال مشتاقيان
(گروه زيست شناسي)

دکتر ابوالقاسم اسماعيلي
(گروه زيست شناسي)

دکتر صادق وليان بروجني
(گروه زيست شناسي)

دکتر عبدالغني ايرواني زاده
(گروه زبان عربي)

دبيرعلمي،دکترمحمدرضاستوده نيا
(گروه قرآن و علوم حدیث)

دبيراجرايي،دکترمجيدمرادمند
(گروه زیست شناسي)

دبیرخانه همایش

آدرس: دانشگاه اصفهان
ساختمان مرکزي دانشگاه
،مرکز فرآورده هاي طبيعي و زيستي دارويي


شماره تماس 
: 
37932397-031
09902840451
ساعت 16-9

 

با ما همراه باشید
 
• ...
 
  اهداف و سوابق برگزاری همایش

در پی برگزاری اولین همايش ملي قرآن و علوم زيستي در تاریخ 1392/08/08 و استقبال باشکوه علاقمندان و صاحبنظران و بر اساس پیشنهادهای واصـله مبنی بر برگزاری همایش بصورتی تخصصی، طی جلسات متعدد این نتیجه حاصل شد که با توجه به اهمیت موضوع تغذیه در سلامت انسان، دومین همايش ملي قرآن و علوم زيستي با محوریت غذای سالم  در تاريخ دوشنبه 9 اسفند ماه سال 1395 برگزار گردد. ضمن تقدیر و تشکر فراوان از همراهی اندیشمندان و پژوهشگران علاقمند، بدینوسیله فـراخوان دومین همـایش قرآن و علوم زيستي با محوریت غذای سـالم به استحضار می‌رسد. امید است، با عنایت الهی و مشارکت شایسته اساتید و پژوهشگران دانشـگـاه‌ها، پژوهشـگـاه‌ها، حوزه‌های علمیه، دانشـجویان، طلاب و دیگر اشخاصی که حیات طیبه را در پرتو تمسک به آموزه‌های قرآن کریم جستجو می‌نمایند، این همایش بتواند بستری مناسب برای بهره‌مندی از آیات شریفه‌ی قرآن کریم و معارف اهل بیت (ع) در زمینه تغذیه سالم فراهم سازد.

  محورهای همایش

1-  غذای حلال  

1-1- قرآن و غذای حلال

1-2- غذا از منظر سایر ادیان

1-3- ملاک‌ها و توصیه‌های دینی در خصوص تغذیه‌ی مطلوب

1-4- حیوانات حلال  و حرام گوشت

1-5- مواد غذایی ذکر شده در قرآن کریم

1-6- رزق حسن، رزق حلال و رزق طیب

1-7- غذای حلال و تکوین جنین (مراحل قبل از بارداری)

1-8- غذای حلال و مراحل رشد جنین (دوران بارداری)

1-9- مواد تشکیل‌دهنده غذای مطلوب

1-10- تغذیه و حفظ ذخائر محیط زیست

1-10-1- رعایت حقوق حیوانات

1-10-2- حفظ حیات وحش

1-10-3- حفظ پوشش هاي گياهي

2- تغذیه و سلامت انسان

2-1- تغذیه و سلامت روح و روان

2-2- سن و تغذیه

2-3- آسیب‌شناسی وضعیت موجود تغذیه در ایران و جهان

2-4- اثر آلاینده‌های زیستی در تغذیه

2-5- غذاهای طبیعی و غذاهای مصنوعی

2-6- تغذیه و طب مکمل

2-7- ارتباط تغذیه با باروری و ناباروری

2-8- غذا درمانی

2-9- غذاهای آماده (فَست فود)

3- فقه تغذيه

3-1- فقه تغذيه از منظر قرآن و حديث

3-2- آراي انديشمندان اسلامي در عرصه فقه تغذيه

3-3- مطالعات بين رشته اي فقه تغذيه

3-4- فقه تغذيه از منظر اديان

3-4- احکام مستحدثه فقهي در تغذيه

4- غذا و سبک زندگی

4-1- سبک زندگی و رژیم غذایی

4-2- آداب تهیه غذا

4-3- آداب خوردن غذا

4-4- رعایت حقوق دیگران در خوردن غذا

4-5- افراط و تفریط در تغذیه

4-6- حقوق اجتماعی و تغذیه

4-7- تأثیر زمان و مکان در تغذیه

5- امساک در غذا

5-1- انواع رژیم‌های پرهیز غذایی

5-2- روزه و سلامت انسان

5-3- روزه در ادیان گوناگون

6- صنایع غذایی

6-1- راهکارهای آماده‌سازی، طبخ و نگهداری غذا

6-2- بررسی ذبح شرعی در دین مقدس اسلام و سایر ادیان

6-3- فن آوري هاي نوين توليد مواد غذايي

6-4- ارزيابي نقاط قوت و ضعف فن آوري هاي غذايي

7- تجارت غذا

7-1- پیامدهای تقلب در تهیه مواد غذایی

7-2- تجارت غذای حلال

8- غذا و اقتصاد مقاومتي

8-1- ابعاد وابستگي در حوزه مواد غذایی

8-2- نقش آموزه هاي قرآني در استقلال غذايي

8-3- مصاديق موفق فعاليت هاي علمي در جهت کاهش وابستگي در عرصه غذايي

9- ساير موارد مرتبط

يكشنبه 30 مهر ماه 1396

برگزار کنندگان
حامیان
-------------------------

------------------------------
 
 
            حاميان معنوي        
   

  




مهلت ارسال مقالات

ارسال چکیده مقالات: 95/05/15 لغایت 95/10/30

ارسال اصل مقالات:95/10/30 لغایت95/11/15

برگزاری همایش: 95/12/09